Röntgen védőeszközök

A MAVIG több mint 90 éve specialistája a személyvédelemnek kockázatoknak kitett munkahelyeken.

A termelés folyamatosan nőtt a társaság alapítását követő évtizedekben. Az röntgensugárzás és a hegesztés védőtermékeit a MAVIG® védjegy alatt sikeresen értékesítették a világ minden részében. A háború utáni években a cég székhelyét és termelési létesítményeit áthelyezték Münchenbe.

Nagy teljesítmény a védelemben

A röntgensugarzás elleni védőruházat minőségi követelményei most nagyobbak, mint valaha. A védőruházat viselési idejét a korszerű, radiológiailag támogatott diagnosztikai és kezelési eljárások meghosszabbítják. A védelmi követelmények a tervezett felhasználástól függően eltérőek.

Átgondolt termékcsaládunk lehetővé teszi, hogy azt a műszakilag kiforrott és széles modellválasztékot kínálhassuk, amelyet a sugárvédelem nemzetközi piacvezetőjeként tőlünk elvárhat.

Három különböző védőanyagot használnak a röntgensugárzás csillapítására. Mindegyik anyag optimálisan igazodik a szükséges sugárvédelemhez minimális súly mellett.

Standard ólom anyag

Szabványos ólomanyagunkkal, természetes gumi alapon, évek óta megőrizzük vezető pozíciónkat a röntgen védőruházat gyártójaként.

Ez a kiváló minőségű és rugalmas anyag védelmet nyújt a sugárzás ellen az IEC 61331-1:2014 / DIN EN 61331-1:2016 szabványnak megfelelően a röntgencső teljes 50-150 kV feszültségtartományában. Ezért is alkalmas pl. CT alkalmazásokhoz.

Védettségi fok (és területtömeg)

MAVIG szabványos ólom 0,25, 0,35 és 0,50

NovaLite® sugárvédelmi anyag

Ez az első osztályú sugárvédő anyag kiemelkedő eredményeket ér el a súlyorientáció és a sugárvédelmi tulajdonságok tekintetében.

A NovaLite® generáció biztosítja a foglalkozás-fiziológia alapvető követelményeinek teljesülését, különösen azokon a munkahelyeken, ahol hosszú ideig kell röntgen védőruházatot viselni.

És természetesen itt is: Sugárvédelem az IEC 61331-1:2014 / DIN EN 61331-1:2016 szerint tesztelt röntgencső 50-110 kV feszültségtartományban.

Védettségi fok (és területtömeg)

Ólommentes sugárvédelmi anyag

Új, ólommentes röntgenvédő anyagunk súly- és sugárvédelem tekintetében hasonló kiemelkedő minősítéssel rendelkezik, mint a jól ismert NovaLite®. Az ólommentes anyagot úgy optimalizálták, hogy megfeleljen a munkavégzéssel kapcsolatos fiziológiai követelményeknek a hosszú védőruházattal rendelkező munkahelyeken.

Kétrétegű szerkezet a fluoreszcens sugárzás megakadályozására

Megfelel a szabványoknak: IEC 61331-1:2014 / DIN EN 61331-1:2016

Bevizsgált sugárvédelem az 50-110 kV röntgencső feszültségtartományban

Kétrétegű szerkezet a fluoreszcens sugárzás megakadályozására

Az ólomegyenérték meghatározására vonatkozó vizsgálati tanúsítvány rendelkezésre áll, és szükség esetén rendelkezésre bocsátható

Védettségi fok (és területtömeg)

MAVIG szabványos ólom 0,25, 0,35 és 0,50 

ComforTex HPMF®, ComforTex HPMF® Hybrid és ComforTex® HPMF Plus - nagy teljesítményű anyagok

A klinikákon folyamatosan nőnek a higiéniai követelmények. Ez azt jelenti, hogy a röntgensugarzás elleni védőruházattal szemben támasztott követelmények is növekednek, különösen a vegyszerekkel szembeni ellenálló képességük tekintetében.


A személyzet és a betegek védelme az egészségügyi kockázatokkal szemben

Mindkét anyag speciális tulajdonságai magas fokú gátvédelmet biztosítanak, amely megakadályozza a fertőző kórokozók és hordozóanyagaik, például folyadékok és szilárd részecskék bejutását.

A MAVIG innovatív textíliáinak fejlesztése az alábbi alapvető teljesítménykövetelmények listájához vezetett:

- Magas gát funkció

- Abszolút tisztaság

- Alacsony részecskekibocsátás

- Anyagerősség

ComforTex® HPMF Hybrid - Megbízható külső anyag optimalizált bevonattal

A ComforTex HPMF X-ray védőruházat hybrid változatát úgy fejlesztettük ki, hogy a legjobban megfeleljen az Ön napi munkaszükségleteinek. A ComforTex HPMF hybridünkkel a viselő maximális kényelmét az optimális higiéniával és tisztítási tulajdonságokkal kombináljuk.

A kivételes viselői kényelem fenntartása érdekében a test felé eső oldal továbbra is ComforTex HPMF-ből készül. Ugyanakkor a hybrid anyag új speciális bevonatának köszönhetően a külső felület egyértelműen javult a higiéniai és tisztító tulajdonságokkal. Emiatt hibrid anyagunk különösen alkalmas nagy folyadékmennyiségű területeken.

Magától értetődik, hogy a ComforTex HPMF Hybrid a nagy teljesítményű sebészeti textíliához hasonlóan a DIN EN 13795:2013 szabvány követelményeinek is megfelel. Ez a szabványsorozat fontos és ésszerű biztonsági követelményeket szabályoz a sebészeti textíliák minőségére vonatkozóan, amelyek szükségesek a betegek és a személyzet fertőzésekkel szembeni védelme érdekében. Csakúgy, mint a ComforTex HPMF alapanyagunk, az innovatív ComforTex HPMF Hybrid biztonságot és védelmet nyújt az elektrosztatikus töltésekkel szemben, amelyek befolyásolhatják az érzékeny orvosi eszközök megfelelő működését.

Mostantól az egészségügyi személyzet minden köténye, jelmeze és kabátja, valamint a pajzsmirigyvédő (RA) elérhető az új ComforTex HPMF Hybrid anyagunkkal.

Friss megjelenés, kellemes érzés és kényelem viselőjének - ez az első benyomás a MAVIG jelenlegi röntgenvédő kollekciójáról.

ComforTex® HPMF - robusztusság, védelem és biztonság

Akár hibrid változatunk alapanyagaként, akár röntgenvédőruházatának teljes felületeként, a jól bevált ComforTex HPMF természetesen ugyanaz marad.

A ComforTex HPMF továbbra is megfelel minden vonatkozó követelménynek a DIN EN 13795:2013 szerint, és maximális viselési kényelmet biztosít a munkanap során.

ComforTex® HPMF Plus új tervezési mintákkal

Gyermekek számára készült "Happy" és "Nautilus"* minta kizárólag a ComforTex® HPMF Plus külső anyagváltozatában érhető el:

A Plus anyagban a testtel érintkező oldal továbbra is ComforTex® HPMF-fel van gyártva, így megmarad a megszokott viselői kényelem. Ugyanakkor a védőruházat külső felülete a speciális bevonatoknak köszönhetően jelentősen javított higiéniai és tisztító tulajdonságokat mutat. Emiatt a Plus anyagunk különösen alkalmas nagy folyadékmennyiségű területeken.